Ruokaperinne
Juutalaisen ruokakulttuurin perusta on uskonnollisissa kosher-säännöissä. Suomeen asettuneet juutalaiset pyrkivät järjestämään kosher-lihan saannin värväämällä yhteisöön kosher-teurastukseen erikoistuneita henkilöitä. Yhteisössä toimi myös omia leipureita, jotka valmistivat sapattileipiä ja juutalaisena pääsiäisenä syötäviä matsa-leipiä.
Suomen juutalaiset toivat ruokaperinteensä mukanaan Liettuan juutalaisen kulttuuripiirin alueelta. Yhtenä todisteena tästä on se, että suomalaisessa perinteessä ei lisätä sokeria sapattina tarjottavaan gefilte fishiin, kuten Puolan juutalaisessa perinteessä on tapana. Suomessa on syntynyt myös joitakin paikallisia variaatiota juutalaisesta ruoasta, esimerkiksi purimina tarjottavat leivonnaiset homentashenit täytetään luumusoseella unikonsiemenien sijaan.